Renato Percan rođen je 1936. godine u Trgetu na Labinštini. Školu primijenjenih umjetnosti završio je 1962. godine u Zagrebu u klasi prof. Vilka Selena Glihe, da bi 1966. diplomirao na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Alberta Kinerta.

Radi kao školski profesor, a potom kao grafički urednik u novinskoj kući Glas Istre. Uredio je brojne knjige, časopise i zbornike. Od 1978. godine član je Zajednice umjetnika Hrvatske s profesionalnim statusom slobodnog umjetnika. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke, Labinskih atelijera te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. Od 1968. svoja je djela izlagao na 45 samostalnih i preko 200 skupnih izložbi u najuglednijm domaćim i stranim galerijama, redovito praćen zanimanjem publike i naklonošću kritike. Sudjelovao je na dvije likovne kolonije. Tiskane su mu dvije monografije: “Renato Percan 1966 – 1996” autor Josip Depolo i 2007. godine “Renato Percan – crtač”, autori Berislav Valušek, Gorka Ostajić Cvajner, Darko Glavan.

Za svoj rad nagrađen je s dvadesetak prestižnih nagrada, a 1996. godine Predsjednik RH odlikuje ga Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Živi i stvara u Medulinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *